דשא סינטטי הוא פתרון נפלא לכל מי שמעוניין ומעוניינת במדשאה מוריקה לאורך כל ימות השנה. הדשא הרך משמר את מראהו החיוני ללא כל צורך בהשקיה, ומותנה אך ורק בטיפוח מינימלי להברשתו וניקויו (ולשם כך גם נשמח לספר לכם על מבריש הדשא שלנו במאמר הבא).

אולם בעת שאנו ניגשים לבחון את הנושא לעומקו, לפתע מתגלים אי אלו מושגים ומונחים שכלל לא הכרנו או חשבנו עליהם קודם לכן. גם אם אינכם מתעתדים להיות אלו שיתקינו את הדשא הסינטטי בגינה בכוחות עצמם (וגם לנושא זה הכרנו עבורכם מדריך מפורט), הרי שהיכרות עם מושגי היסוד תאפשר לכם לערוך את דריסת הרגל הראשונה בקלות רבה יותר.

יריעות PVC

יריעות PVC נקראת גם בשם יריעות פוליאסטר או שייתכן ותפגשו בהן גם בשם פסי הדבקה.

מטרתן של היריעות הללו היא להדביק את מרבדי הדשא הסינטטי האחד לשני. בדומה לדשא טבעי המוצמד מרבד לצד מרבד, כך גם בהתקנתו של הדשא הסינטטי ישנם תנאי שטח המצריכים את חיבורם של שני מרבדי דשא נפרדים.

יריעת ה-PVC נדבקת לתחתית המרבד של הדשא הסינטטי ומהווה כמעין פס הדבקה המאחד בין שני המרבדים.

יריעה למניעת צמחייה (בד פרליג)

שימו לב כי ישנו הבדל משמעותי בין שתי היריעות. בעוד שיריעת PVC נועדה לאגד בין שני מרבדי דשא סינטטי, הרי שאת יריעה זו יש לפרוס רוחבית בכל החצר, ומטרתה למנוע את צמיחתה של עשבייה טבעית אשר תבצבץ אט אט אל מעל לדשא הסינטטי שלכם.

אל אף העובדה שבטרם ההתקנה נעשה שימוש בקוטל עשבים, הרי שאל לכם להקל בחשיבותה של יריעה זו.

תוחם דשא סינטטי

תוחם הדשא הסינטטי נועד לתחום את השטח שבו אנו עתידים לפרוס את הדשא הסינטטי, ובאופן ממוקד יותר, את החצץ שאנו עתידים לפזר כתשתית של המדשאה.

מטרתו של התוחם היא למנוע את האפשרות שהחצץ יזלוג החוצה. בדומה ליריעה המונעת עשבייה, גם השקעה בתוחם איכותי וטוב, תאפשר לכם להבטיח כי תשתית הדשא הסינטטי תהא יציבה לאורך זמן.

שומשום (חצץ)

חלק נוהגים להשתמש במושג שומשום, וחלק יבחרו לומר חצץ. מדובר למעשה בתשתית של הדשא הסינטטי שממוקמת מתחת ליריעה.

המושג השתרש לנוכח העובדה כי מדובר בחצץ העשוי אבנים הכתושות דק. את החצץ מהדקים היטב, משטחים ומפלסים.

זהו משטח יסוד שאנו נוהגים להמליץ עליו בעת ההתקנה של הדשא הסינטטי, אך בו-זמנית נסייג זאת ונאמר כי ניתן גם להתקין דשא סינטטי על גבי משטחים כגון בטון, ולשם כך נשמח להפנותכם אל המאמר הבא.

יתרונו של חצץ השומשום נובע מן העבודה שהוא מאפשר למים, כגון מי הגשמים, להתנקז בצורה יעילה ומהירה יותר.

צפיפות תפרי וסיבי הדשא

בעת שתבקשו להבין את ההבדלים שבין איכות דגמי דשא סינטטי כאלו ואחרים, הרי שמיד תפגשו בתשובה הנסמכת על צפיפות תפרי וסיבי הדשא הסינטטי בכל מטר רבוע.

ככל שתפרי וסיבי הדשא הם רבים יותר, כך צפיפות הדשא הסינטטי היא גבוהה יותר. דשא סינטטי בעל מראה צפוף, מקנה לו נראות עשירה יותר וריאליסטית הרבה יותר.

DTEX

מושג זה מתייחס למעשה למשקל המרבד לכל מטר רבוע.

ככל שפרמטר ה-DTEX הוא גבוה יותר, כך משמעות הדבר היא שבכל תפר ותפר ישנו משקל סיבים רב הרבה יותר. 

ראו זאת ככלל הברזל הבא: ככל שרמת ה-DTEX היא גבוהה יותר (ומשקפת משקל סיבים גבוה יותר) כך משמעות הדבר היא שהדשא הסינטטי יהא עמיד הרבה יותר.

מוגן קרינת UV

זהו מושג שמתעתע ברבים מן הצרכנים, וכאן נבקש לעשות מעט סדר בנושא.

אין בשוק הדשאים הסינטטיים דשא ולו אחד המוגן מפני קרינת השמש. עם זאת, ככל שתשקיעו בדשא בעל עמידות גבוהה יותר, כך הוא ישרת אתכם נאמנה לאורך שנים ארוכות יותר.

אולם אל לכם להתבלבל ולחשוב כי הדשא מספק עמידות הרמטית.

לצד זאת, נרצה שכן להתייחס לנושא חשוב מאין כמוהו: דשא סינטטי שעבר בהצלחה את בדיקת 562 מטעם מכון התקנים. הקפידו לשאול את המוכר על כך, שכן תקן זה מעיד על העובדה שהדשא איננו פולט מתכות כבדות וחומרים רעילים נוספים, עקב חשיפתו הממושכת לקרינת השמש.

התייעצו איתנו

אנו בפשוט ירוק מקווים שמילון מושגים זה עשה לכם מעט סדר בבליל המונחים שבהם פגשתם בתחילת הדרך.

לצד המידע שכאן, אנו מזמינים אתכם להתייעץ עמנו בכל שאלה, והצוות המקצועי שלנו זמין עבורכם.

מילון מונחים דשא סינטטי

מתעניינים במוצר הזה או במוצרים אחרים?
השאירו פרטים ואחד המומחים שלנו חוזר אליכם בהקדם האפשרי

דברו איתנו בווצאפ!
דילוג לתוכן