היי לכם! אז אם אתם כאן, כנראה שכבר שמעתם על דשא סינטטי ואתם חושבים לשדרג את הגינה שלכם.
אנחנו לגמרי בעד 🙂 אבל הנה פתאום גיליתם שישנם עוד מגוון מונחים שונים ומשונים שמצטרפים אל שלב ההקמה של הדשא. בין היתר גיליתם שכדי לשמור על הדשא שלכם במצב מושלם, צריך לדאוג גם לניקוז טוב.
ניקוז? כמו ביוב? מה זה בעצם מערכות ניקוז לדשא סינטטי? למה הן חשובות ואיך בוחרים את המערכת המתאימה?
צוות פשוט ירוק צולל יחד אתכם אל תוך המערכת שנמצאת מתחת לפני השטח, ושבזכותה הדשא שלכם נותר יבש ומוריק (דברים שאפשר להגיד רק על דשאים סינטטיים!).
למה צריך מערכת ניקוז?
דמיינו לכם יום חורפי, גשם שוטף את החצר שלכם, והדשא שלכם הופך לבריכת מים קטנה. נכון, זו לא התמונה הכי כיפית.
נשים לרגע בצד את הנזק המשמעותי שיכול להיגרם לדשא ולגינה, הרי שמים עומדים יכולים לגרום לנזקים כמו עובש, ריחות לא נעימים ובסופו של דבר לגרור עמם ממש בעיות תברואתיות לכל דבר ועניין.
כאן נכנסת לתמונה מערכת הניקוז. תפקידה העיקרי של מערכת הניקוז לדשאים הסינטטיים הוא לוודא שהמים יחלחלו מהר מהקרקע ויימנעו מהצטברות על פני השטח. הרי המים חייבים להגיע לאנשהו, ומערכת הניקוז דואגת לכך שהמים יגיעו לכל מקום חוץ מכלפי מעלה.
מערכות ניקוז מגיעות בדגמים שונים
יש כמה סוגים עיקריים של מערכות ניקוז לדשא סינטטי, וכאן נסביר בעצם את מה שישנו ומה ההבדל בין האחד לשני.
- ניקוז טבעי: מערכת שכוללת שכבת בסיס של חצץ וחול שעוזרים למים לחלחל בצורה טבעית דרך הקרקע. היתרון במערכת זו הוא שהיא פשוטה וזולה יחסית. החיסרון הוא שהיא דורשת תחזוקה שוטפת.
- ניקוז מלאכותי: כאן מדובר במערכות המורכבות מפנלים מיוחדים שמניחים מתחת לדשא. הפנלים מתוכננים לאפשר למים לזרום בצורה חלקה אל מערכות ניקוז ייעודיות. היתרון הגדול הוא שזו מערכת יעילה ביותר שאינה דורשת כמעט תחזוקה כלל. היא מאפשרת לכם לדעת בבטחה שהמים מתנקזים לאן שהם צריכים להגיע במועד ההקמה וההתקנה של הדשא. החיסרון הוא העלות הגבוהה יחסית לעומת הניקוז הטבעי.
- ניקוז אינטגרלי: מדובר בטכנולוגיה מתקדמת יותר שבה מניחים שכבת ניקוז כחלק מהדשא עצמו. המים זורמים דרך הדשא ונקווים אל תוך מערכת הניקוז המובנית. זו אופציה חדשנית ויעילה מאוד, אך גם היקרה ביותר.
בחירת המערכת המתאימה ביותר לניקוז מים בדשא הסינטטי
ישנם מספר היבטים מרכזיים שכדאי לקחת בחשבון בעת שבוחרים במערכת הניקוז למים:
תקציב
התקציב משחק תפקיד חשוב, ואם אתם מחפשים פתרון זול יחסית, מערכת בסיס של חצץ וחול יכולה להתאים לכם. אם התקציב מאפשר, מערכת ניקוז מלאכותי או אינטגרלי יכולה להיות השקעה שתתברר כנוחה יותר לטווח הארוך שכן היא איננה מצריכה תחזוקה.
תנאי שטח
חשוב להבין את תנאי השטח שבהם אתם מתקינים את הדשא.
אם הקרקע כבדה ומחוספסת, מערכת ניקוז מלאכותי עשויה להיות יעילה יותר. אם מדובר בקרקע קלילה ונקבובית, ניקוז טבעי יכול להספיק.
היבט שכזה מוטב שייבדק על-ידי מתקין מקצועי של דשא סינטטי שיבחן את הדבר בקפידה.
תחזוקה
כמה זמן אתם מוכנים להשקיע בתחזוקת הדשא ומערכות הניקוז?
מערכות ניקוז טבעיות דורשות תחזוקה שוטפת כדי לוודא שהן לא נסתמות. מערכות מלאכותיות ואינטגרליות כמעט ולא דורשות תחזוקה, מה שהופך אותן לנוחות יותר.
באיזה שלב מתקינים את מערכת הניקוז?
לפני שמתחילים את ההתקנה עצמה.
חשוב לתכנן את מערכת הניקוז בהתאם לתנאי השטח והצרכים שלכם. זה כולל הערכת תוואי השטח, זיהוי נקודות ניקוז קיימות והחלטה על סוג מערכת הניקוז המתאימה.
על-כן, התכנון המוקדם הוא קריטי, ויש להכין את השטח לקראת התקנת מערכת הניקוז בטרם התקנת הדשא הסינטטי עצמו.
הסרת הצמחייה הקיימת, חפירה ועיצוב המגרש שבו יותקן הדשא ועד להתקנה עצמה המהווה כבסיס לדשא הסינטטי.
התייעצו איתנו בכל שאלה
מערכת ניקוז טובה היא המפתח לשמירה על הדשא הסינטטי שלכם במצב מושלם לאורך זמן.
בין אם תבחרו במערכת טבעית, מלאכותית או אינטגרלית, חשוב להתאים את הבחירה לצרכים ולתנאים שלכם. זכרו – דשא ירוק ויבש הוא דשא שמח!
בפשוט ירוק נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה והתייעצות. צרו עמנו קשר טלפוני או השאירו פניה ונשוב אליכם במהרה.